Recept på enkel våffelsmet
Gör såhär:
1. Smält smöret på medelstark värme.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Dra undan kastrullen från plattan när smöret smält. Låt svalna.
3. Tillsätt ägg och vatten samt det avsvalnade smöret. Blanda till en jämn smet.
4. Värm upp ett våffeljärn och pensla med olja eller smör. Grädda våfflorna så de får en fin färg på båda sidor. Servera!
Tips! Gör smeten i förväg och förvara i kylen. Är det fler än du som ska äta rekommenderas ett dubbelt våffeljärn.
Till frukost passar våfflor riktigt bra tillsammans med kvarg och färska bär. Blåbär, hallon och skivade bananer är en perfekt kombination. Om du inte har tillgång till färska bär så går frysta lika bra.Var dock noga med att koka upp bären om du använder dig av bär som inte är från Norden.
Våfflor med sylt och grädde är däremot den perfekta avslutningen på en lite lättare lunch. Våffelsmeten kan tillredas på förhand så går det snabbare med tillagningen efter lunchen.
Om du är ute efter en saltig förrätt så rekommenderar vi att toppa våfflan med gräddfil, hackad lök och löjrom. Våfflorna kan då med fördel gräddas en stund innan så de hinner svalna innan du lägger på toppingen. Vill du göra våfflan extra lyxig så kan du tillsätta några handskalade räkor på toppen.
Lycka till och smaklig måltid!